Volejbal SVKI 12.4.2019

1

Senior volejbal klub Internacionáli (SVKI) Liptovský Hrádok a piatky, to patrí spolu. Posledné obdobie nás prichádza dostatočný počet, aby sme mohli hrať v plnom počte. Typický MIX to nie je, lebo počet žien neodpovedá počtu mužov. A tak na jednej strane sa nepodarí vždy vytvoriť družstvo s polovicou mužov a žien.

Ako nastúpili:

Družstvo Juh: Javornická, Halušková, Strnisková, Borsík, Godány, Cheben

Družstvo Sever: Čumpelíková, Lenková, Ďumbala, Červeň, Ryšan, Ďuriš

 

Juh    :    Sever          3    :    2

Priemerný vek v rokoch : Juh 63,3     a        Sever 62,6

Veľmi vyrovnaný boj až do konca. Zaujímavé bolo, že družstvo Juh nastúpilo na prvý set na severnú časť haly a tento set vyhralo. Keď družstvo Sever nastúpilo v druhom sete na severnú časť haly, tak tiež vyhralo. A tak sa to striedalo až do stavu 2:2. Piaty set opäť hralo družstvo Juh na severnej časti haly a tento vyhralo a tým aj celý zápas.

Bolo veľa prekrásnych výmien, ale aj tvrdých smečov a podstatne viac úspešných blokov oproti predchádzajúcim zápasom. V smečoch predovšetkým vynikli v družstve Sever: Červeň, Lenková a Ďuriš. V družstve Juh to boli: Godány, Cheben, Halušková, ale aj Borsík. Na nahrávke sa darilo Javornickej, Strniskovej, Čumpelíkovej a Ďumbalovi, ktorí všetci dobre zahrali aj v poli. Veď aj tí najmladší museli podať výkon až tak, že sa zohriali až na prevádzkovú teplotu a po zápase sa museli schladiť. A to je čo povedať. Medzi setmi sa odchádzali ochlazovať pravidelne Ďumbala s Ryšanom. Tvrdé podania mali: Cheben, Červeň, Godány, Lenková a Borsík. Najviac blokov úspešných mal Červeň. Najväčšiu petelicu schytala v poli Strnisková. A čo bloky víťazné družstvo? Godány, Cheben a Borsík?

Ďalší piatok je Veľký piatok a tak bude od volejbalu oddych.